1 stap achter- maar 2 vooruit

Mijn man en ik gaan met ons tweetjes skiën zodat we met de kinderen kunnen skiën.

Kun je het nog volgen?!?

Voordat de kinderen er waren, maakten we ellenlange tochten door de Franse, Oostenrijkse en soms Zwitserse Alpen. We waren enthousiast over hoe lekker en hard we gingen. Ook buckelpistes gingen we niet uit de weg. Niets hield ons tegen, totdat de kinderen kwamen… Natuurlijk hebben ze de eerste jaren op les gezeten maar al snel vonden we het leuker om samen te skiën. De concessie was dat wij tijdelijk een tandje terug deden wat skiën betreft. (Ik zeg dit nu wel heel gemakkelijk maar er kwam wel af en toe de nodige frustratie en twijfel bij kijken hoor 😉 ).

Mijn man voorop, dan het rijtje kindjes en ik sloot als bezemwagen de rij af. Ieder jaar gingen we vlotter en gingen we weer langere tochtjes maken. En nu? Nu zijn de kinderen sneller geworden dan de bezemwagen! Ik moet eerlijk bekennen dat, ook al kan ik ze niet meer inhalen, ik door mijn snelheidsduivels wel word uitgedaagd om het maximale er bij mezelf uit te halen! Om het skiën, samen met de kinderen, nog enkele jaren langer leuk te houden, komen we weer in actie. We gaan met ons tweetjes wat extra ‘trainingsdagen op snelheid’ meepikken. Geen straf natuurlijk!

Met impactvol ondernemen is het eigenlijk net zo. Wanneer je een goedlopend businessmodel hebt, ben je enthousiast over hoe lekker en hoe hard het gaat. Je gaat hobbels niet uit de weg en gaat ‘up tempo’ door. Toch is dat vaak juist het moment om verder te kijken, tijd te nemen en te investeren in je toekomst. Gebruik te maken van het momentum en je aanstekelijke energie om de lijnen naar de toekomst uit te leggen. Juist nu kun je frustraties en twijfel de baas. Wees niet bang dat jouw nieuwe business -met meervoudige waardecreatie, nieuwe samenwerking met stakeholders, nieuw circulair product of CO2 neutraal verdienmodel- jouw bestaande business uit de markt drukt. Sterker nog, als jij die impactvolle business niet opzet, doet een ander het wel en kom jij op den duur buiten spel te staan. Hoeveel mooier is het om langzaam, in goede harmonie, afgelost te worden door je eigen nieuwe impactvolle business?

Ik denk zelf dat, doordat we indertijd hebben ‘geïnvesteerd’ om onze kinderen het plezier van het samen skiën bij te brengen, wij nu nog steeds met de kinderen mee ‘mogen’.  Zij dagen ons nu uit met hun aanstekelijke enthousiasme. Intussen kunnen we (daardoor) nog aardig mee, we skiën niet als een stel bejaarden zeg maar ;-).

Hoe mooi is dat!

Is het voor jou ook mooi om zakelijk gezien telkens te verjongen, met je tijd mee te gaan en opnieuw uitgedaagd te worden?

Ben jij ook bereid tijd te nemen om je (organisatie) extra bij te spijkeren?

Zullen we samen nieuwe mogelijkheden voor impactvol ondernemen ontdekken om jullie toekomstige concurrentie te tackelen?

Zo blijven jullie financierbaar.

zuiverZUIVER helpt je graag vooruit!

Intussen proost ik alvast op jouw succes in het nieuwe jaar!