Ondernemer

Wat is jouw gat in de maatschappij?

Ons motto is zuiver zakelijk & zakelijk zuiver ondernemen. Wij financials zien het liefst dat je als bedrijf je zakelijke kant combineert met een purpose waarmee je per saldo van waarde bent voor de maatschappij. Ik zoek daarmee naar maatwerk. Een gat in de maatschappij, dat zakelijk gezien voor jou realistisch is, dat bij jouw corebusiness en bij jou(w organisatie) past. Dat maakt je toekomstbestendig en ook goed financierbaar, nu en in de toekomst. Bovendien draag je substantieel bij aan de maatschappij op een manier die je goed vol kunt houden. Sterker nog, het versterkt je concurrentiepositie in deze tijd van transitie.

Impactstrategie

Of je nu impact wilt maken omdat het goed voelt, om in business te blijven of door aangescherpte regelgeving, zorg dat je op tijd begint zodat je je plannen naar je eigen hand kunt zetten. Hoe zou het voor je zijn als je impact kunt maken en tegelijkertijd jouw business sterker maakt? Samen zoeken we naar een strategie waarmee je vanuit jouw corebusiness impact kunt maken waardoor je een concurrentievoordeel behaalt en jouw bedrijf voor de toekomst op de kaart zet.

Impactfinanciering

Stel je voor dat jouw financier ook in jouw impact ambities gelooft. Impact maken gaat vaak gepaard met nieuwe businessmodellen. Omdat financiers niet van risico’s houden, zijn ze dol op conservatieve modellen die zich in het verleden hebben bewezen. Tegelijkertijd willen ze echt wel een rol spelen in jouw impact ook al kost dit meer tijd en brengt het meer risico’s met zich mee. Wel zullen ze (cijfermatig) goed willen begrijpen wat het exacte verdienmodel is en waarom jij hier het verschil in kunt maken. Wij leggen ze dat graag in hun taal voor je uit.

Impactbegeleiding

Heel fijn om mooie plannen over impact te maken maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering in de weerbarstige praktijk. Nietwaar?  Als je dat zelf al niet zou willen, vraagt je financier er wel naar. Je zult toch over de voortgang moeten rapporteren. Hoe stuur jij intern zodat jouw plannen werkelijkheid worden? Welke KPI’s gebruik je? 

Omdat de nieuwe vereisten vanuit de EU-regelgeving steeds meer om verslaglegging over impact vragen, zal naast je financier ook je accountant er vroeg of laat over beginnen. Maar wat bedoelen ze precies en wat betekent dat voor jou?  Stel dat je in samenwerking met je accountant de vereisten voor jouw bedrijf kunt omzetten naar een kans. Hoe pak jij dat aan?

Omdat we naast concrete adviezen ook graag zorgen dat plannen werkelijkheid worden, bieden we begeleiding en/of uitvoering ad interim om impact te realiseren.